lite bilder från dagen!

Vi ska börja ha fler bilder bestämmer jag! Här är Nathalie (t h) och jag idag när vi hade fikamöte.Nathalite hade skrivit en lista om vad vi borde gå igenom, och den var bra mycket kortare och mindre omfattande än förra gången!Trots det så satt vi nog i en och en halv timme och pratade om Operation Smile. Det var mycket trevligt och nästa gång hoppas vi att vi kommer vara några fler! Tyvärr är det lite svårt att hitta tid till möte just nu då vi båda har fullspäckade scheman, men så är det ibland. Som vi alltid försöker poängtera; det här är ett frivilligt arbete som är väldigt flexibelt!

/Emma

Har möte!

Jag och Nathalie sitter i skrivande stund på ett mysigt café i Malmö och diskuterar framtiden! Vi har bokat tågbiöjetter till Stockholm i påsk, svarat på lite mail och bara planerat som vanligt. Egentligen skulle vi ha träffat tre andra tjejer idag som är intresserade av att vara med i Malmögruppen, men de fick tyvärr förhinder! Ibland går inte saker och ting som man har tänkt sig. Vi har bestämt oss för att skjuta på planerna om loppis och konsert, då vi känner att två personer är lite för få för att kunna arrangera got större, och istället fortsätta kontakta skolor och rekrytera fler medlemmar! I det här sammanhanget kan vi inte bli för många! Ha en fin dag! /Emma

Vad gör en studentvolontär?

Man kan inte nog poängtera att ALLA kan göra skillnad. Vissa delar av det vi gör kan verka obetydliga om man ser till varje enskild händelse, men sammantaget så är det ett väldigt viktigt arbete vi håller på med som studentvolontärer.

Jag och Nathalie, den lilla lilla Malmögruppen, försöker just nu att blir fler. Det, och naturligtvis att samla in pengar, är prio ett. Vi har försökt kontakta tidningar, föreläser på skolor och mailar företag i olika syften - vi försöker alltså att sprida Operation Smiles budskap. Vi är en relativt liten organisation i Sverige. Därför kanske inte så många känner till oss. Och därför så blir vårt arbete om möjligt ännu viktigare.

Ju fler vi är desto bättre. Ju fler vi är desto mer kan vi påverka, hjälpa till, förbättra världen.

bildkälla/Emma

Vi förebereder oss inför eventet i Stockholm!

För den ovetande så kommer Operation Smile Studentvolontär Sverige anordna en konsert den 9 april, det vill säga annandag påsk, på Blackebergs gymnasium! Det kommer förutom sång och musik att vara auktion och föreläsning om Operation smile. Naturligtvis kommer det att finnas fika att köpa på plats! Inträdet är ynka 20 kronor, men man är välkommen att ge mer då all vinst går direkt till organisationen.

Det är främst Stockholmsgruppen som står för eventet, men lilla Malmögruppen ska också hjälpa till! Just nu har vi skickat ut mail till en massa företag och bett dem skänka något till auktionen. Tyvärr går det lite trögt. Dock fick vi ett väldigt roligt besked igår från Tiger of Sweden som är beredda att skänka en skinnjacka till auktion! Vi är hemskt tacksamma och det är verkligen roligt att se att företag vill hjälpa till! Även Volvo har tidigare skänkt en summa pengar till verksamheten!

Jag och Nathalie kommer alltså att befinna oss i Stockholm under den sena delen av påskhelgen och göra vårt bästa för att se till att konserten blir så bra som möjligt!

/Emma

bildkälla


Föreläsning för en NV-klass på SSG

God afton!

I torsdags hade vi som sagt ännu en föreläsning för en NV-klass på Söderslättsgymnasiet i Trelleborg. Efter cirka en halvtimmes strul med datorutrustningen och efter ett salsbyte så fick vi äntligen igång power-pointen och kunde köra igång!Här berättar jag för alla små nyfikna elever om LKG, vad det innebär, om operationer och om hur synen på barn med LKG är i olika länder! Det märks att människor i allmänhet vet så lite om just LKG, eftersom i alla klasser vi besökt så har jag sett elever som blir så chockade när jag berättar om konsekvenserna av obehandlad spalt.Emma berättade mer om själva Operation Smile, vad vi gör, vad pengarna går till osv. Viktigt att notera är att, åtminstone i Sverige, så består största delen av organisationen av ideella insatser, och att vi aldrig skulle ta pengar från barnens operationer! Det finns ju en anledning till att vi har ett 90-konto :)I slutet pratade vi mer om vad vi som studentvolontärer egentligen gör, samt vad vi har för planer på att göra inom den närmsta tiden. Hoppas man fick en och annan till att inspireras!

Nu var det slut för denna afton, men glöm inte att du kan med din hjälp få flera barn runtom i världen att le!

Föreläsning igen!

Det känns som att det enda vi gör är att föreläsa. Men vi tror verkligen att det är ett bra sätt att nå ut till ungdomar som har funderat på att engagera sig, men inte riktigt vet hur! Idag ska vi än en gång till Söderslättsgymnasiet, vår kära gamla skola, och prata inför en till NV-klass. Förhoppningsvis är de lika intresserade som den förra klassen och ställer en massa frågor.

Utifall att vi inte har skrivit det tidigare, så har Malmögruppen nu en egen mail! Så vill man kontakta oss så är det lättast att maila vår gemensamma mail: operationsmilestudentmalmo@gmail.com, eller naturligtvis våra privata mailadresser om man har tilgång till dem. Mailadressen är alltså densamma som bloggen, fast med "@gmail.com" istället för "blogg.se"!

Jag hoppas att alla där ute får en underbar dag fylld av leenden, och njut av det vackra vädret!

/Emma

Student programsVi som studentvolontärer är en del av Operation Smile Student Programs! Den här videon ger mycket inspiration och peppar att hjälpa till att förändra världen - ett barn i taget.

Kan du undvara 90 sekunder?Se hur en operation kan förändra människors liv!

första gången på Sundsgymnasiet!

På schemat idag stod en föreläsning på Sundsgymnasiet i Vellinge! Vi har haft kontakt med två tjejer som går sista året där och har sitt projektarbete om välgörenhet. De fixade så att vi fick ha en föreläsning för två klasser, vilket vi hade idag. Det var väldigt roligt att få komma till ett nytt ställe! Tjejerna, Julia och Sara, är väldigt trevliga och snälla och hade ordnat med en bra sal och elektronik, så det var bara att köra.Föreläsningen var för två ettor som går samhällsprogrammet med inriktning samhälle, och beteende. De satt tysta och snälla under hela tiden vi pratade och verkade genuint intresserade. Det är alltid roligare att prata inför en publik som tar in det man säger! Tyvärr var det ingen som hade några frågor, förutom läraren, men det kanske tyder på att vi hade täckt upp allt!En rolig liten tvist på det hela var att den ansvarige läraren uppmärksamade oss på att det smycke som Nathalie skrev om i föregående inlägg säljs av ett UF-företag på Sundsgymnasiet, en grupp tjejer i trean. Hon var väldigt hjälpsam och letade direkt upp deras schema. Vi träffade dem som hastigast och gav dem vår mailadress, i hopp om att de kanske kontaktar oss! De nämnde något om att vi möjligtvis kan berätta om Operation Smile när de ska redovisa sitt företag, vilket är väldigt roligt.Dessutom kom en av eleverna som vi hade föreläst för fram till oss när vi var på väg att gå och frågade om engagemang i studentvolontärgruppen! Vi berättade för henne hur ofta vi har möten och så, och hon verkade intresserad. Vi hoppas att hon hör av sig!

Det har varit ett väldigt trevligt besök på Sundsgymnasiet, och vi hoppas att vi får komma tillbaka dit fler gånger!

/Emma

Världens finaste halsband

För ett tag sedan läste jag på Operation Smile Sveriges facebookgrupp att några tjejer hade designat ett smycke med vår logga på, till förmån till barnens operationer. Självklart blev jag berörd av detta. Och lika självklart visste jag att jag skulle införskaffa mig ett sådant halsband inom en snar framtid.

I lördags gick jag in på MK Juvel i Malmö och fann direkt vad jag sökte efter. Vilket vackert halsband! I silver dessutom.

Enligt de som jobbade i butiken då så går hela summan, 298 kr, till Operation Smile, och att varken butikerna eller tjejerna som designat smycket får någon vinst på det. Så fint av dem, tycker jag!

Nu är jag världens lyckligaste tjej som går omkring med världens finaste halsband. Gör det du med.Smycket i all sin prakt/ Nathalie

Dagens föreläsningar på Söderslättsgymnasiet

Idag var vi tillbaka på vår gamla skola, Söderslättsgymnasiet i Trelleborg, för ännu fler föreläsningar. Denna gången var det för en klass som går det Naturvetenskapliga programmet och en Komvuxklass med inriktning vård.

Det blev verkligen en lyckad dag! Eleverna från båda klasserna verkade oerhört intresserade, nickade, ställde frågor och antecknade. Det är verkligen kul att träffa såväl lärare som elever som är intresserade av det arbetet vi gör och som faktiskt uppskattar det. En del av dem berömde oss och sa att vi är så duktiga som lägger ner så mycket tid och energi på det här som vi faktiskt gör. Dock ser jag detta som en självklarhet - alla barn ska kunna få samma rätt till operationer som jag har fått! Och om vårt arbete hjälper till att få barn att le så är det utan tvekan värt det. Det är detta budskapet som vi försöker visa till alla vi föreläser för, som vi hoppas att de kan bära med sig resten av sina liv.
Det finns inget finare än att se dig le!

/ Nathalie

Nu är vi tillbaka!

Vad sägs om en liten uppdatering?

Den senaste tiden har vi inte haft tid att träffas så mycket, och alla har haft mycket med skola och jobb. Så blir det ibland! Men det är väldigt flexibelt, och vi anpassar oss alla efter varandra så gott det går.

För en vecka sedan hade vi ett möte som jag nedan ska sammanfatta lite kort. Vi tog upp en hel del nya saker, och diskuterade framtiden.

Sammanfattning av möte den 9 mars 2012:
  • Nathalie hade fått svar från gymnasiet i Svedala där en lärare vill att vi ska komma och hålla en föreläsning, jätteroligt! Vi har för övrigt fått ett par positiva svar till, men då har inget blivit inbokat.
  • Vi har haft kontakt med tre tjejer som är intresserade av organisationen och är positivt inställda till att gå med i Malmögruppen. De är från Trelleborg, Malmö och Helsingborg. Vi hoppas att de kan närvara vid ett möte snarast möjliga! Tjejen från Malmö skulle egentligen varit med på mötet, men fick förhinder.
  • Vi är väldigt spända inför vår föreläsning på Sundsgymnasiet i Vellinge som äger rum på måndag! Det blir Emma och Nathalie som håller i den. Det är två tjejer som går sista året på samhällsprogrammet som har ordnat så att vi får komma dit, och vi ska föreläsa för samhäll/beteende och samhäll/samhäll.
  • Då vi vill komma igång med att samla in pengar har vi planerat att ha en utomhusloppis under våren. Varken tid eller plats är bestämt, men vi har funderat över att ha den i Lund i maj eller juni. Det svåra blir att få tag i saker att sälja.
  • Förutom att ha loppis vill vi anordna ett evenemang, men det får bli på sikt. Vi tänker oss detta fram mot hösten, då vi förhoppningsvis är fler som kan hjälpas åt!
  • En butik i Malmö ställer förmodligen upp att ha en bössa till förmån för Operation Smile. Nathalie kontaktar Diana för att se om det går att ordna så att vi får en bössa ner hit.
  • Vi har blivit med visitkort som kommer att delas ut under föreläsningar och vid andra tillfällen. Den här gången blev de ganska opersonliga, och nästa gång vi beställer ska vi göra dem mer anpassade för Malmögruppen.
  • Vi ska tala med ansvarig lärare på Söderslättsgymnasiet för education4life om huruvida de vill samla in pengar till förmån för Operation Smile. Han har tidigare varit positiv till det, men vi har inte haft kontakt sedan vi var där och föreläste i slutet av januari.
  • Emma och Nathalie kommer att närvara vid Stockholmsgruppens konsert den 9 april på Blackebergs gymnasium!
  • För att hjälpa ovanstående kommer vi att kontakta ett antal företag var och be dem sponsra eventet med föremål som auktioneras ut, eller med pengar.

Nästa möte kommer äga rum i slutet av mars. Fram tills dess har vi föreläsningen på Sundsgymnasiet på måndag och en föreläsning för en klass på naturvetenskapliga programmet på Söderslättsgymnasiet på torsdag!

 

/Emma

RSS 2.0