Föreläsning för en NV-klass på SSG

God afton!

I torsdags hade vi som sagt ännu en föreläsning för en NV-klass på Söderslättsgymnasiet i Trelleborg. Efter cirka en halvtimmes strul med datorutrustningen och efter ett salsbyte så fick vi äntligen igång power-pointen och kunde köra igång!



Här berättar jag för alla små nyfikna elever om LKG, vad det innebär, om operationer och om hur synen på barn med LKG är i olika länder! Det märks att människor i allmänhet vet så lite om just LKG, eftersom i alla klasser vi besökt så har jag sett elever som blir så chockade när jag berättar om konsekvenserna av obehandlad spalt.



Emma berättade mer om själva Operation Smile, vad vi gör, vad pengarna går till osv. Viktigt att notera är att, åtminstone i Sverige, så består största delen av organisationen av ideella insatser, och att vi aldrig skulle ta pengar från barnens operationer! Det finns ju en anledning till att vi har ett 90-konto :)



I slutet pratade vi mer om vad vi som studentvolontärer egentligen gör, samt vad vi har för planer på att göra inom den närmsta tiden. Hoppas man fick en och annan till att inspireras!

Nu var det slut för denna afton, men glöm inte att du kan med din hjälp få flera barn runtom i världen att le!



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0